Over Spanje Creatief

In 2006 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het bewerken van steen. De jaren hierna heb ik me tijdens diverse cursussen en workshops verder ontwikkeld.  

Ik werk graag met verschillende steensoorten. De ene keer een zachte steen met een vijl te bewerken, om vervolgens de volgende keer een beeld uit een hardere soort met klopper en beitel te halen. Het bewerkingsproces is bijzonder en iedere keer ben ik weer verrast wat er uit een steen te voorschijn komt. Beeldhouwen geeft mij veel voldoening en ontspanning.

Graag wil ik je kennis laten maken met het bewerken van steen. Tijdens de workshop Speksteen bewerken ga je aan de slag met speksteen. Speksteen is een zachte steensoort die gemakkelijk te bewerken is met vijlen. Wil je iets meer uitdaging, dan kies je voor de workshop Beeldhouwen in steen. Lekker aan de slag met klopper en beitel om uit een lokale steensoort iets moois tevoorschijn te halen. 

Naast de workshops Speksteen bewerken en Beeldhouwen in Steen organiseren we ook regelmatig andere workshops en vakanties. Tijdens alle workshops en vakanties werken we in de buitenlucht in het charmante dorpje Rodriguillo, Pinoso dat in provincie Alicante ligt. 

Nieuwsgierig geworden? Bekijk ons aanbod bij Workshops en Creatieve vakanties.

Daniëlle van Leeuwen

Danielle aan het beeldhouwen in haar werkplaats in La Canalosa